Επιμορφωτικό σεμινάριο

2022-05-19 19:00

 Ευχαριστούμε τον κ.  Παπασταμάτη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, ως ομιλητής στο  επιμορφωτικό σεμινάριο για γονείς κι εκπαιδευτικούς, το οποίο οργανώθηκε από το Σχολείο μας στα πλαίσια ενός σχεδίου δράσης που σχετίζεται με τη βελτίωση των σχέσεων σχολείου και οικογένειας και εντάσσεται στη γενικότερη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μας μονάδας. Με την επιστημονική του κατάρτιση και την πολύτιμη εμπειρία του μας μίλησε για το θέμα της σχολικής επίδοσης με τίτλο «Οι καλοί μαθητές γεννιούνται ή γίνονται;»

Ο Αδαμάντιος Παπασταμάτης ήταν αναπληρωτής καθηγητής  στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αρχικά εργάστηκε ως δάσκαλος σε δημόσια Δημοτικά Σχολεία και ως σχολικός σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Bradford της Αγγλίας. Τη διδακτορική του διατριβή εκπόνησε στο Πανεπιστήμιο του Manchester. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη θεωρία και στην πράξη της διά βίου εκπαίδευσης στους τομείς της διδακτικής της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και ειδικά αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει γράψει τα βιβλία: 1. "Τα ολιγοθέσια σχολεία της ελληνικής υπαίθρου", 2. "Εκπαίδευση ενηλίκων, τεύχος α', θεσμικά πλαίσια" (σε συνεργασία με τον Α. Καψάλη), 3. "Εκπαίδευση ενηλίκων, τεύχος β', διδακτική ενηλίκων" (σε συνεργασία με τον Α. Καψάλη), κάποια από τα οποία κοσμούν τη βιβλιοθήκη του Σχολείου μας.

Γονείς κι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο σεμινάριο με ενδιαφέρον, προβληματισμό, ευαισθητοποίηση κι έδωσαν εγκάρδια συγχαρητήρια στον ομιλητή!